4 roliga aktiviteter för dig som är ovaccinerad 

Det är inte kul att vara antivaxxer nu för tiden. Vaccinpass på var och vartannat etablissemang. Snart får man väl inte ens gå och skita i det här landet utan att visa upp sin medicinska historik, tänker du. Men misströsta inte över inställda alternativmedicinkonvent och uteblivna 5G-demonstrationer. Här får du inspiration till nya, glädjegivande aktiviteter du som ovaccinerad kan prova på!

Nya coronavarianter och nya restriktioner. Suck. Det suger ganska mycket att vara människa just nu. Men extra mycket suger det såklart att vara du. Du har valt att inte vaccinera dig – och ska behöva sitta hemma och glo bara för att Maggan Andersson är ny på jobbet och spänner musklerna med nya förbud? Ursäkta? Du är ju en av få som SETT SANNINGEN om vaccinets värdelöshet och det naturliga immunförsvarets förträfflighet. Om alla bara käkade kottar och gluttade lite på solen i stället för att ta vaccin, så skulle den här pandemin vara över snabbare än du hann säga ”deep state”. 

Ska det vara såhär? Nej! I dessa tider av så kallad medicinsk apartheid har även du som ovaccinerad såklart rätt att roa dig. Undertecknad vill därför bjuda på sina absolut bästa tips.

Gå en (digital) kurs i snickeri

Lär dig hyvla, hamra, fila och såga via en crypto-chatt. Snart kommer du vara så bra på att snickra att du känner ”jag skulle minsann kunna bygga mig ett litet hus”. En tur till Bauhaus senare är du på väg mot en riktigt, riktigt avlägsen skogsväg. Mitt ute bland massa granar (inte grannar) gör du din snickarmagi. Bygger det där lilla huset. Flyttar in – och stannar kvar där! Blir eremit. Om du verkligen måste socialisera kan du bekanta dig med en ovanligt sällskaplig ekorre eller en dement hare som inte förstår bättre.

Investera i SAOL

Jag tänker – kanske fördomsfullt – att du som antivaxxer inte riktigt har någon bokhylla att tala om? Du är mer Reddit och 4chan än Strindberg och Tolkien. Men någonstans ska man börja. Införskaffa klassikern Svenska Akademiens Ordlista! Där slår du upp orden ”faktaresistens”, ”vetenskap” samt ”oomkullrunkelig”. Det sistnämnda ordet ärligt talat bara för att det låter så himla skoj. Och skoj vill du ju ha, det är därför du läser den här listan. 

Prova ett nytt pyssel

Har du testat origami? Klassisk origami baseras på vackert vikta papper, men mitt tips att du går direkt på en ny, trendig avant garde-variant som kallas folieorigami. Och vackra svalor, blommor och så vidare i all ära, men här har du chansen att skapa något som faktiskt också går att använda. Bunkra upp med folie och sätt igång att pyssla ihop ett gäng snygga hattar som matchar ditt sinne; foliefedora för den klassiska skeptikern, foliebasker för den lite mer chica konspirationsteoretikern eller varför inte en tjusig foliefez.

Unna dig en resa

Vinterresan till Mallis är bara att glömma om du inte går och besprutar dig. Så nu har du massor tid för en inre resa istället. Kontemplera ordentligt kring det här med vaccin. Testa att ta det lilla förnuft du har till fånga. Du kommer plötsligt att uppleva en känsla av att falla fritt och flyga fram. Är vetenskapen något på spåren ändå? VA?! Den här mentala eskapaden är något annat än att trängas vid all inclusive-buffén på Casa del Sol. Och du har inte ens behövt sätta dig på ett överbokat SAS-plan. När du landar är 1177.se förhoppningsvis din slutdestination. Annars kanske IVA.

Lägg gärna upp bilder när du testar de här aktiviteterna! Använd hashtaggen #blådåre. Mycket nöje!


Författare: Anna Karlsson (OBS ej pseudonym, bara fantasilösa föräldrar)

Anna Karlsson är komiker, kommunikatör, korianderfantast och ett riktigt måndagsexemplar hälsomässigt (så ta ert jäkla vaccin om ni vill se henne gigga).

Följ på instagram: @anna89ka


Publicerat

i

av

Etiketter: